گروهخوانی

ده فرمان برای حرمت به خویشتن

برای اولین پست مربوط به خوانده‌‌ها و شنیده‌های خودم دوست دارم از کتابی بنویسم که چند وقت پیش خواندم و هر بار که ده فرمان آن را مرور میکنم، حال خوشی به من دست می‌دهد. این را هم بگویم که مرور کردن کتاب‌هایی که خوانده‌ام، چند وقتی است که برای من تبدیل به عادت خوشایندی شده است، برای همین هم امروز دوباره این کتاب را آوردم و مرورش کردم و دوست دارم از این ده فرمان اول برای خودم و بعد هم برای شما دوستان خوبم بنویسم.

این را هم در پرانتز اضافه کنم که برای پیدا کردن این کتاب، خیلی از کتابفروشی‌ها سر زدم و آخر هم در یکی از کتابفروشی‌های انقلاب که اصلا فکرش را نمی‌کردم، پیدایش کردم. یادم هست بعد از گشتن ده‌ها مغازه و کتابفروشی در اقصی نقاط تهران در روزهای گذشته، و کتابفروشی‌های انقلاب در روز مذکور؛ با ناامیدی وارد این مغازه شدم. از خانمی که اصلا به او نمی‌آمد جای کتابها را درست بداند، درباره موجود بودن این کتاب سوال کردم و او هم فقط پرسید: جلدش سورمه‌ای است؟ منهم که تا بحال کتاب را ندیده بودم گفتم: نمی‌دونم!! او هم گفت اگر آن کتابی که من فکر می‌کنم باشد، فقط یک جلد از آن ممکن است مانده باشد. در میان کتاب‌های خیلی زیادی که داشت و قفسه های انبوه کتابش، دستش را به جای مشخصی برد و این کتاب سورمه‌ای را بیرون کشید. خودش بود. من کتاب را پیدا کرده بودم.

اسم کامل این کتاب این است: ده فرمان برای حرمت به خویشتن. این کتاب هم در همان مقوله عزت نفس میگنجد که زمانی در مورد آن هم بسیار تحقیق کرده‌ام و هم بسیار جهد و تمرین کرده‌ام. نویسنده آن دکتر کاترین کاردینال و مترجم آن خانم گیتی خوشدل است. اگر دنبال کتابی برای عزت نفس با رویکرد دیگری غیر از کتب روانشناسی و روش‌های افزایش عزت‌نفس هستید، این کتاب می‌تواند خواندنش برای شماجذاب باشد.

کتاب ده فرمان

خلاصه این کتاب شامل این ده فرمان هست:

  1. فرمان اول: با آنان که موجب می‌شوند درباره خودت احساسی نامطلوب داشته باشی، نشست و برخاست نکن.
  2. فرمان دوم: نکوشید رفتار نابجای افراد را توجیه کنید.
  3. فرمان سوم: با آنان که از خودت نامتعادل‌تر هستند، معاشر مباش.
  4. فرمان چهارم: همه روزهای عمرت، به جسمت اعتماد کن (ذهنت به تو خیانت می‌کند).
  5. فرمان پنجم: همواره مجاز هستی که «نه» بگویی، نظرت را تغییر دهی و احساس واقعی‌ات را بیان کنی.
  6. فرمان ششم: آنچه به خود روا نداری، به دیگران هم روا مدار.
  7. فرمان هفتم: نباید بیش از توانت ایثار کنی.
  8. فرمان هستم: آنچه دیگران درباره‌ات می‌اندیشند، چندان اهمیتی ندارد.
  9. فرمان نهم: هرجا که هستی، ضیافت آنجاست.
  10. فرمان دهم: همه روزهای عمرت باید خودت را تحسین کنی.

من که خودم خیلی خواندن این کتاب را دوست داشتم و برای همین هم دلم خواست به عنوان اولین پست راجع به خوانده‌ها و شنیده‌های خودم از این کتاب بنویسم. هر بار هم که دوباره به دلیلی متن هر فرمان را در کتاب مرور می‌کنم، حال خوش اولین بار خواندنم، در من دوباره تکرار شده و پیامی که می‌خوانم در من ماندگارتر می‌شود.

 

پاسخی بنویسید